dilluns, 12 de març del 2012

L'acomiadament. Més fàcil i més barat.

S’amplien les causes de l’acomiadament objectiu. L’acomiadament ara és procedent com a  norma general i demostrar que no ho és anirà a càrrec del treballador que haurà d’anar al jutge. 

L’empresa podrà acomiadar per causes econòmiques, organitzatives, tècniques o de producció. No caldrà  que l’empresa tingui pèrdues. L’acomiadament es podrà justificar quan una empresa faci la previsió de pèrdues o quan hagi disminuït els ingressos o ventes , encara que tingui beneficis,  durant 9 mesos consecutius. 

També serà causa d’acomiadament l’absentisme laboral. (20% de les jornades hàbils en dos mesos consecutius, o el 25% en quatre mesos discontinus dins d’un any).Les faltes del treballadors per malaltia o accident laboral que durin menys de 20 dies es comptabilitzaran com absentisme .  

Acomiadaments col·lectius.  La reforma laboral elimina l’ autorització prèvia del Ministeri de Treball o de la CCAA que es requeria per a efectuar un ERE. Si els treballadors no hi estan d’acord podran anar a un jutge que verifiqui si es compleixen o no els requisits.

Això afecta també als organismes i entitats que formen part del sector públic i que invoquin causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció. Afecta al personal laboral   i directiu que treballi al sector públic. Es lliuren els funcionaris de carrera

Es rebaixa  la indemnització. L’acomiadament procedent té una indemnització de 20 dies per any amb un topall de 12 mensualitats. I l’improcedent de 33 dies amb un topall de 24 mensualitats.
La rebaixa afecta tots els contractes inclòs els que estan en vigor, però els  contractes signats abans de la reforma, es calcularan en base a una doble escala: el període previ computarà a 45 dies per anys i la resta, amb els nou criteris.

Em pregunto si , això no és estirar de la corda i augmetar la seva tensió en les seves parts més dèbils ?

4 comentaris:

  1. No sé si em queden adjectius per aquesta "reforma laboral", és un atempat als nostres drets i les nostres llibertats.

    ResponElimina
  2. Quan ja tothom estigui al carrer segur que llavors és més fàcil contractar. A mi em preocupa, ja no tant per mi, si no per la gent que encara disposa d'una feina i que es pot trobar en situacions prou desagradables a partir d´ara.
    En el meu cas, ara el meu problema és trobar una feina. Després, ja veurem el que passa.
    Salutacions,
    David

    ResponElimina
  3. Pel que sé d'aquesta reforma és que tots els acomiadaments seran "procedents", quina vergonya!

    Ànims a tothom!
    Amparo

    ResponElimina
  4. És lamentable, estem en mans d'una colla de pocavergonyes!

    ResponElimina