divendres, 16 de març del 2012

Nous contractes, bonificacions i temporalitat

A la llarga  llista de models de contractació de que ja disposem, la Reforma Laboral 2012 ha creat una nova modalitat de contracte i ha modificat alguns existents , per exemple:

Ha afegit novetats en els contracte de formació i aprenentatge per a treballadors sense qualificació. Per a edats compreses entre els 16 i el 25 anys, ampliable als 30 si la tasa d’atur no arriba al 15% i sense límit d’edat per a discapacitats. Els contractes tindran una durada entre 1 i 3 anys tot i que per conveni poden ser de 6 mesos a 3 anys. Completar la màxima duració d’aquest contracte no permet un nou contracte de formació en la mateixa activitat però si en qualsevol altra .

És a dir, dels 16 fins el 30 anys es podrà encadenar contractes de formació i aprenentatge de 3 en 3 anys, només canviant d'activitat.

Contracte indefinit de recolzament a emprenedors. Adreçat a empreses de menys de 50 treballadors. Amb la contractació del primer empleat menor de 30 anys l’empresa tindrà un a bonificació de 3.000 euros. El període de prova serà d’ 1 any.

Realment cal 1 any per conèixer la capacitat de treball i de responsabilitat d’un treballador ? No sembla més una formula de poder acomiadar un treballador en finalitzar l’any sense pagar-li indemnització ?

Bonificacions per contractació indefinida:
Per a treballadors de entre 16 a 30 anys 1.000 € el 1er any, 1.100 € el 2n, 1.200 el 3r, amb un increment de 100 euros per any per a dones subrepresentades . Es a dir, dones que treballin en un sector amb poca representació femenina i per a majors de 45 en atur amb més de 18 mesos, serà de 1.300 €durant 3 anys i de 1.500 si el contracte és amb dones subrepresentades.

Les bonificacions no em semblen realment molt quantioses. No sé si els empresaris es plantejaran mantenir un lloc de feina 3 anys per una bonificació de 3.300 si completes el cicle . O al més mínim dubte acomiadaran en període de prova i s’estalviaran pagar la indemnització de 20 o 33 dies per any.

Temporalitat
A partir de l’1 de gener de 2013 no es podran encadenar els contractes temporals més enllà dels 24 mesos. En el 2011 es va suspendre aquest límit pels anys 2012 i 2013, però amb l’actual reforma el 2012 serà el darrer any . Això implica que a partir dels 24 mesos les empreses estaran obligades a oferir un altre contracte de caràcter indefinit.

O simplement, acomiadar al treballador arribat els 2 anys, com ha estat política i pràctica habitual en moltes empreses.

En fi, que després d’aquest apunt ...  tan poc motivador,  i potser perquè és cap de setmana … vull acabar amb alguna cosa que ens faci somriure. Us deixo aquest anunci publicitari. Només és una idea !!! ;-)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada