dijous, 8 de març del 2012

Els representants sindicals opinen

 
El govern del PP no ha volgut  pactar ni negociar la reforma laboral amb els agents socials representants dels treballadors.

Jo, personalment, sí tinc interès  i m'agradaria conèixer el seu parer. I per això he cercat per la xarxa i he trobat, entre d'altres en Candido Méndez Rodriguez, secretari general d'UGT, que diu d’ aquesta reforma que, 
"en sus consecuencias prácticas es la del despido único y unicament la vía del despido como respuesta gubernamental a a la crisis económica" .

 
Els sindicats , amb tota seguretat, com a resposta i com a protesta a la Reforma Laboral, convocaran  la població a una vaga general .

Però aquest fet és quelcom que el govern tenia assumit i previst abans de l’aprovació de la llei. A Mariano Rajoy se'l va sentir dir, quan no era conscient que se l'estava gravant :

 "La laboral me va a costar una huelga". 
 I pel que es pot observar a la gravació ... molt preocupat no se'l veia !!!

1 comentari:

  1. Crec que els sindicats estan actuant amb inteligència. Cal crear un estat d'opinió molt fort contra la reforma laboral i fer mobilitzacions esglaonades. Però passarà el que ha passat sempre, si es convoca una vaga, la por fa que només facin vaga els/les delegats/des sindicals i treballadors/es de sectors molts específics. No n'aprendrem mai.
    T'ho diu un ex-delegat sindical que ho ha viscut en pròpia pell. Moltes exigències del personal, afiliat i no afiliat, i a l'hora de la veritat et quedes sol si hi ha vaga, almenys al sector financer.

    ResponElimina